Πώς να γίνεις ο Χαρτογράφος της δικής σου πραγματικότητας

Μέσος χρόνος ανάγνωσης ~8 λεπτά

Συνεχίζοντας από τα προηγούμενα 2 άρθρα, στη σειρά των “6 μυστήριων βημάτων της Μεταμόρφωσης”:

Αφού κατανοήσεις τις Ανάγκες σου και την προτεραιότητα που έχουν για σένα και γιατί κάνεις ό,τι κάνεις,

αφού κατανοήσεις στη συνέχεια τη βαρύτητα του προσωπικού σου χάρτη της πραγματικότητας, αλλά και ότι ο χάρτης δεν είναι η πραγματικότητα,

και αφού κατανοήσεις ότι όσο πιο κοντά ο χάρτης σου τείνει στην πραγματικότητα που μπορεί να υποστηρίξει τα όνειρα και τους στόχους σου, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις, σειρά έχουν τα επόμενα 3 βήματα επί χάρτου:

  • 2: Βρες τις τοποθεσίες στον χάρτη σου
  • 3: Παρατήρησε την πορεία σου στον χάρτη
  • 4: Ξαναφτιάξε τον χάρτη σου, συνειδητά αυτή τη φορά

2: Βρες τις τοποθεσίες στον χάρτη σου

Αυτό είναι το πιο σημαντικό αρχικό βήμα που πολλοί προσπερνούν. Λίγοι είναι αυτοί που θέτουν στόχους και ξέρουν πού θέλουν να πάνε, και ακόμα λιγότεροι αυτοί που έχουν την ειλικρίνεια να παραδεχτούν – τουλάχιστον στον εαυτό τους – το πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή, χωρίς να χρυσώνουν το χάπι και χωρίς να κάνουν τα πράγματα να φαίνονται καλύτερα απ’ότι είναι. Δεν προτείνω να τα δουν χειρότερα – ούτε καλύτερα προς το παρόν. Να τα δουν ακριβώς όπως είναι. Η πραγματική τους αφετηρία αυτή τη στιγμή.

Τώρα που ξεκαθάρισες τις προτεραιότητές σου και συνειδητοποίησες τις δυνάμεις που σε κινητοποιούν (εδώ), θα πρέπει αν κάτσεις να σκεφτείς πού είσαι και πού θες να πας.

Αυτό κάνουμε όταν κοιτάμε έναν χάρτη: Χρειαζόμαστε 2 ΑΚΡΙΒΕΙΣ τοποθεσίες. Την αφετηρία, και τον προορισμό. Όσο πιο ακριβής είσαι, τόσο καλύτερα χρησιμοποιείς τον χάρτη.

Καθόρισε την αφετηρία σου, αυτή τη στιγμή πού βρίσκεσαι, σε όλους σου τους τομείς: Υγεία, Καριέρα, Σχέσεις, Κοινωνικά, Οικονομικά και Συναισθηματικά.

Στη συνέχεια, καθόρισε στόχους. Το κομμάτι των στόχων είναι τεράστιο και θα το ξεκαθαρίσω σε άλλο άρθρο, αλλά θα γράψω εδώ όσα χρειάζεται να ξέρεις για αρχή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένου και εμού μέχρι πρότινος) έχουν στο μυαλό τους μια αδρή εικόνα του πού θέλουν να πάνε και τι να καταφέρουν. 

  • Αλλά όχι σε όλους τους τομείς. Και γι’αυτό, στην πορεία τους για εκεί, τυχαίνουν πολλά που δεν είχαν προβλέψει από τους υπόλοιπους τομείς, και τους αποσπούν και τους βγάζουν εκτός πορείας.
  • Δεν ξέρουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ τι θέλουν. Τι θέλουν από τον Χ ή Υ τομέα. Όχι γενικούρες. Κάτι μετρήσιμο και συγκεκριμένο (το πόσο εφικτό είναι εξαρτάται από την αποφασιστικότητα και την αφοσίωσή σου μόνο).
  • Επίσης δεν βάζουν κάποια ημερομηνία λήξης. Και έτσι αφήνουν σε πράγματα να τους αποσπούν και χάνονται, για μέρες, βδομάδες, και ακόμα χειρότερα για μήνες και χρόνια, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι ξέχασαν το πού πήγαιναν.
  • Άλλο, πολλές φορές δεν σκέφτονται αυτό που θέλουν να φτάσουν, αλλά το αντίθετο: τι θέλουν να αποφύγουν. Αλλά έτσι απλά πέφτουν σε κάτι άλλο που δεν θέλουν, συνεχίζουν να προχωρούν δίχως κατεύθυνση, και δεν στρέφονται προς τα εκεί που θέλουν να πάνε.

Όσο περισσότερο σκέφτεσαι και προσπαθείς να κατανοήσεις το πώς θα ήταν η ζωή σου για να και όταν καταφέρεις τους στόχους σου, τόσο πιο ξεκάθαροι θα γίνονται για σένα.

Κατάκτηση Διαύγειας

Στοχάσου: ΓΙΑΤΙ θες αυτούς τους στόχους; Γιατί όχι κάτι λιγότερο; Γιατί όχι κάτι περισσότερο; Για ποιόν το κάνεις; Τι θα κερδίσεις μέσα απ’αυτό; Τι θα αποφύγεις; Από τι θα σε σώσει; Τι θα γίνει εάν ΔΕΝ το κάνεις και απλά το αφήσεις στην άκρη και το ξεχάσεις; Πώς θα είναι όταν το καταφέρεις;

Γράψε αυτούς τους 5-6 στόχους (στους 5-6 τομείς – ή όσοι είναι για σένα) για μέχρι το τέλος της χρονιάς (ή μέχρι όποτε θες) σε ένα χαρτί, και πίστεψε σε αυτούς. Εμπιστέψου ότι για να το θες, υπάρχει τρόπος να γίνει. Το θέμα είναι πόσο θα του αφοσιωθείς αναπόσπαστα, και πόσο χρόνο και ενέργεια θα του αφιερώσεις.

Σκέψου ξεκάθαρα τους στόχους σε όλους τους τομείς που θες, και συνέδεσέ τους μεταξύ τους. Κατανόησε πώς θα επηρεάσει ο Χ στόχος στην υγεία τον Υ στόχο στα οικονομικά ή τον Ζ στόχο στις σχέσεις, και αντίθετα. Δες τη ζωή σου έτσι όπως θα ήθελες να είναι, ολοκληρωτικά, σαν 1 μεμονωμένο σημείο στον χάρτη. Και κατανόησε ότι αυτό είναι ένα σημείο στο χάρτη που μπορεί αυτή τη στιγμή να υπάρχει πολύ σκοτάδι μεταξύ σας, αλλά υπάρχει δρόμος που θα σου αποκαλύπτεται σιγά σιγά όσο θα προχωράς. Αλλά εάν μείνεις στάσιμος, δεν θα δεις καν πώς να τον πλησιάσεις.

Είναι σαν την άκρη του ουράνιου τόξου: δεν θα βρεις χρυσάφι εκεί, αλλά σίγουρα θα έχεις διανύσει μια καταπληκτική διαδρομή πάνω στο ουράνιο τόξο που θα την απολαμβάνεις με όλο σου το είναι όσο θα προχωράς.

Επίσης έχε κατά νου ότι το εξερευνημένο κομμάτι του χάρτη είναι αυτά που ήδη έζησες και τα αποτελέσματα που ήδη είχες μέχρι τώρα. Για να βρεις πώς θα πάς εκεί που θες, θα πρέπει να μιλήσεις, να αναζητήσεις, να ψάξεις, να ρωτήσεις άτομα που έχουν ήδη πάει εκεί και ξέρουν τα μονοπάτια, και να ακολουθήσεις δρόμους, συμπεριφορές και απαντήσεις με τις οποίες μέχρι τώρα μπορεί να σου ήταν τελείως ξένα.

Θα σου είναι επίσης πιο εύκολο να σπάσεις τους στόχους σε εξάμηνο, σε τρίμηνο, και στη συνέχεια σε μηνιαίους ή και εβδομαδιαίους, ώστε να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις την κάθε βδομάδα και εάν προχωράς ή όχι.

Θυμίσου ότι ΕΥΤΥΧΙΑ = ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Για να είναι ένας άνθρωπος χαρούμενος θα πρέπει να έχει κάποια αίσθηση εξέλιξης και προόδου στη ζωή του, διαφορετικά αισθάνεται τελματωμένος και κενός.

3: Παρατήρησε την πορεία σου στον χάρτη

Στη συνέχεια έρχεται η ΠΟΡΕΙΑ που θα ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στον στόχο.

Ο χάρτης αντιπροσωπεύει τα προσωπικά συστήματα πεποιθήσεων που έχουμε για τον κόσμο γύρω μας. “Αυτό είναι εύκολο / αυτό είναι δύσκολο”. “Αυτός είμαι εγώ / αυτός δεν είμαι εγώ”. “Με αυτούς θα κάνω παρέα / με αυτούς όχι”. “Αυτό σημαίνει το άλλο και εκείνο, τούτο”.

Τι πιστεύεις ότι σου αρέσει τρελά; Τι σε παθιάζει; Τι σε ενθουσιάζει; Τι σε κάνει περήφανο; Τι δεν σου αρέσει; Τι δεν θα έκανες ποτέ σου; Τι είναι ασφαλές, και τι ριψοκίνδυνο;

Το τι πιστεύεις για το οτιδήποτε θα καθορίσει τι δέχεσαι σαν δρόμο και τι σαν εμπόδιο, βουνό ή κοιλάδα. Τι πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει και τι ότι θα σε σταματήσει.

Ο ασυνείδητος νους μας κάνει τέτοιου είδους ερμηνείες όλη την ώρα, αλλά συνήθως δεν τις αντιλαμβανόμαστε.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάτι που κάνεις ούτοσηάλλως όλη την ώρα, αλλά θετικά κατευθυνόμενο αυτή τη φορά. Την ΑΝΗΣΥΧΙΑ!!! Ξεκίνα να “ανησυχείς” για τους στόχους σου, θετικά: Χρησιμοποίησε τη “Σταδιακότητα” που είναι το κύριο στοιχείο της ανησυχίας. Ξεκίνα με ένα απλό “τι θα γινόταν εάν” και στριφογύρισε την ιδέα ξανά και ξανά στο μυαλό σου… Παίξε μαζί της. Και σιγά σιγά έρχεται η Πιθανότητα, καθώς το μυαλό σου αρχίζει να σκέφτεται πιθανούς τρόπους, και ότι ίσως τελικά να ΕΊΝΑΙ δυνατόν κάπως… Συνέχισε να παίζεις με την ιδέα.. Το ιδανικό θα είναι να το κάνεις αυτό καθημερινά ώστε να σου γίνουν θετική εμμονή. Κάτι που θα σε καθοδηγεί. Ο φωτεινός σου πολικός αστέρας.

“Σταθεροποίησε την πορεία σου σε ένα αστέρι, και θα μπορέσεις να πλεύσεις στην οποιαδήποτε καταιγίδα.” ~ Leonardo Da Vinci

Θυμίσου ότι οι καθημερινές ανησυχίες είναι μια ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ της Δημιουργικής μας Φαντασίας. Αυτό που κάνουν οι άνθρωποι συνήθως είναι να δημιουργούν άσχημα σενάρια και τέρατα με τη φαντασία τους, και στη συνέχεια να επαναλαμβάνουν τόσες πολλές φορές που να αρχίζουν να τα βλέπουν τόσο πιθανά που να τα πιστεύουν, να τα ταυτίζουν με την πραγματικότητά τους, και να κατευθύνονται ολοταχώς προς τα εκεί, ενώ δεν έχει καν συμβεί τίποτε ακόμα, στο παρόν.

Με αυτόν τον τρόπο όμως εσύ θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την “Ανησυχία” Θετικά, για να σε βοηθήσει στους στόχους σου.

  • Τι θα γινόταν εάν μέσα στο επόμενο τρίμηνο κατάφερνες και ήσουν 80kg και 11% λίπος; (για τους άντρες, κοπέλες μην τρομάξετε).
  • Τι θα γινόταν εάν μέσα στο επόμενο τρίμηνο είχες χτίσει γύρω σου έναν κύκλο με Χ άτομα που να καραγουστάρεις, να σε αγαπάνε άπειρα και να τους προσφέρεις απεριόριστα;
  • Τι θα γινόταν εάν μέσα στο επόμενο τρίμηνο είχες προσφέρει μαζικά σε >100 άτομα;
  • Τι θα γινόταν εάν μέσα στο επόμενο τρίμηνο είχες δημιουργήσει τέτοιες πηγές εσόδων που να σου επέτρεπαν να μπορέσεις επιτέλους να κάνεις τον γύρο του κόσμου που τόσο πολύ ήθελες;
  • Τι θα γινόταν εάν μέσα στο επόμενο τρίμηνο είχες γίνει ο καλύτερος στη δουλειά σου, με τον δικό σου μοναδικό τρόπο, εκφράζοντας τα Χ ή Ψ ταλέντα σου;
  • Τι θα γινόταν εάν μέσα στο επόμενο τρίμηνο ……………… ;;;

[Την ιδέα της “Θετικής Ανησυχίας” την είχα πρωτοσυναντήσει στο βιβλίο του Maxwell Maltz – Psycho-Cybernetics (Ψυχο-Κυβερνητική).]

Κάθε φορά που θα το αναλογίζεσαι έντονα, γράφε σε ένα χαρτί τις ιδέες που σου έρχονται με πιθανά επόμενα βήματα. Όσο πιο γρήγορα δοκιμάσεις αυτά που πιστεύεις ότι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να σου φέρουν αποτελέσματα, τόσο πιο γρήγορα θα μάθεις αν λειτουργεί ή όχι, και τόσο πιο γρήγορα θα μπορείς να αλλάξεις πορεία, συνεχίζοντας προς τα εκεί που πας.

4: Ξαναφτιάξε τον χάρτη σου, συνειδητά αυτή τη φορά.

Τώρα που έχεις τον χάρτη σου, μπορείς να κρατήσεις ότι θες και σ’αρέσει, αλλά μπορείς και να αλλάξεις ότι σε εμποδίζει και σε ενοχλεί.

Θυμίσου ότι οποιαδήποτε πεποίθησή σου μπορείς να την αμφισβητήσεις και να την ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ με όποια άλλη θες (με αρκετή επανάληψη). Τις περισσότερες πεποιθήσεις σου ούτως ή άλλως δεν τις επέλεξες εσύ συνειδητά, αλλά σου προγραμματίστηκαν από άλλους.

Θυμίσου ότι ο χάρτης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματικότητα που υποστηρίζει τους στόχους σου ακόμα. Εάν τους υποστήριζε και ήταν συμβατός με αυτούς, θα τους είχες ήδη. Είναι μια αναπαράσταση της πραγματικότητας στο μυαλό σου, τις περισσότερες φορές μάλιστα πλήρως ανακριβής, οπότε αποδέξου ότι πολλές πεποιθήσεις σου θα πρέπει να τις αλλάξεις. Αποταυτοποιήσου από τις πεποιθήσεις σου. Δεν είσαι οι πεποιθήσεις σου. Όπως δεν είσαι και τα συναισθήματα της στιγμής. Είσαι κάτι πολύ περισσότερο, δίχως όρια. Και τα μόνα όρια στον κόσμο σου, τα βάζεις με το μυαλό σου.

Κάθε φορά που συλλογίζεσαι τους στόχους σου, που τους σκέφτεσαι έντονα και πώς θα ήταν εάν είχαν γίνει, τόσο περισσότερη διαύγεια θα αποκτάς στην λεπτομέρεια, στο πώς να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα, στο τι να βελτιώσεις, και θα κατεβάζεις νέες ιδέες.

Βάλε “Θετική Ανησυχία”

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την απλή λογική για να προκαλέσεις τις πεποιθήσεις σου. Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, και χρησιμοποίησε την “Ανησυχία” στην αναζήτηση νέων, θετικών πεποιθήσεων, και στην κατάρριψη παλαιών, περιοριστικών και περιττών πεποιθήσεων.

  • το “είμαι πολύ νέος για να το κάνω αυτό από τώρα” ή το “σιγά μωρέ, έχω χρόνο”, μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε “τι θα γινόταν εάν όμως το έκανα από τώρα που είμαι νέος; τι εάν το ότι είμαι νέος μου δίνει περισσότερη δύναμη απ’ότι εάν ήμουν μεγάλος; τι εάν δεν είχα χρόνο; ο χρόνος μας ούτως ή άλλως είναι περιορισμένος”… “Μήπως επειδή είμαι νέος, εάν ξεκινούσα από τώρα, θα έπαιρνα το προβάδισμα στη συνέχεια; Μήπως βρω εμπόδια μπροστά μου που άμα μεγαλώσω θα μου είναι πιο δύσκολο να τα ξεπεράσω;” κλπ.
  • το “είμαι πολύ μεγάλος για να τα κάνω τώρα αυτά” ή το “δεν έχω χρόνο πλέον για τέτοια”, θα μπορούσε κάλλιστα να μετατραπεί σε “τι θα γινόταν εάν όμως τώρα τα έκανα αυτά; δεν θα μου έδινε περισσότερη ευτυχία και χρόνια ζωής; μήπως έχω χρόνο που δεν ξέρω που τον σπαταλάω; μήπως το ότι είμαι μεγάλος έχει το τεράστιο θετικό ότι έχω ΤΟΣΑ χρόνια εμπειρίας, οπότε θα τα βγάλω πέρα πολύ πιο άνετα και γρήγορα από τους πιτσιρικάδες; Μήπως αυτό σημαίνει ότι χρόνο έχω, αλλά δεν έχω ξεκάθαρες τις προτεραιότητές μου;” κλπ.
  • τι κι εάν χρησιμοποιούσα λάθος μέτρα και σταθμά τόσο καιρό και γι’αυτό συνεχώς αισθανόμουν ανίκανος σε πολλούς τομείς, ενώ υπερέχω σε πολλούς άλλους;
  • τι κι εάν μπορούσα να ταξιδέψω όλο τον κόσμο σε ένα χρόνο για λιγότερα χρήματα απ’όσα είναι το παρόν ετήσιο νοίκι μου;
  • τι κι εάν μπορούσα πραγματικά να τους πετύχω όλους αυτούς τους στόχους; πώς θα άλλαζε η ζωή μου;
  • τι κι εάν θα μπορούσα να μάθω πολύ ταχύτερα απ’όσο πιστεύω, αλλά πολλοί δάσκαλοί μου, και βαρύγδουπα όχι-και-τόσο-σημαντικά-για-μένα βιβλία με κορόιδεψαν και μου έδωσαν να πιστέψω το αντίθετο;

Οι σοφοί ήταν πραγματικά σοφοί: δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, αλήθεια ή ψέμα, άσπρο ή μαύρο. Πάντα εξαρτάται από που το βλέπεις. Οπότε γιατί να μην το δεις από τη μεριά που θα σε ενδυναμώσει και θα σε βοηθήσει να αποδόσεις καλύτερα; Ναι ισχύει και το αντίθετο, αλλά ισχύει και αυτό, για αυτόν κ αυτόν το λόγο. Γιατί να μην δημιουργήσεις τον χάρτη σου συνειδητά, χωρίς να επιτρέπεις στις συγκυρίες να τον καθορίσουν για σένα;

Εάν σου φαίνεται αυτό το βήμα “δύσκολο να το κατανοήσεις” ή “δύσκολο να το κάνεις” ή οτιδήποτε, ξαναδιάβασε το προηγούμενο άρθρο που μίλαγε για τις 3 βασικές πεποιθήσεις για τον προσωπικό μας χάρτη, για να κατανοήσεις γιατί ο καθένας μας ούτως ή άλλως ζει στη δική του πραγματικότητα…

Τέλος, συστηματοποίησε:

Συστηματοποίησε το να ανοίγεις τον χάρτη σου και να τον βλέπεις εάν όχι καθημερινά, εβδομαδιαία, και ΙΔΙΩΣ όποτε αισθάνεσαι χαμένος και δίχως νόημα. Εάν σου φανούν δύσκολοι ή ακατόρθωτοι οι στόχοι σου, ξεκίνα σιγά σιγά με την Ανησυχία. Τι θα γινόταν εάν…;

Κοίτα τον χάρτη σου το πρωί όταν ξυπνάς και το βράδυ προτού κοιμηθείς. Είναι ιδανικό να το προσθέσεις στις συνήθειες ξυπνήματος και ύπνου (εάν δεν ξέρεις για τι μιλάω, περίμενε να δεις σε μελλοντικό άρθρο ;) )

Βάλε reminders μέσα στην ημέρα σου, ή στην εβδομάδα σου.

Αφιέρωσε τουλάχιστον ένα δίωρο την εβδομάδα (πχ κυριακή πρωί η απόγευμα) και μια μέρα το μήνα (τουλάχιστον) για να σκέφτεσαι αυτούς τους στόχους, πώς μπορείς να τους πλησιάσεις περισσότερο, τι λειτούργησε και τι όχι, και τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά, καθώς και πολλά actionable steps – δράσεις που μπορείς να πάρεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα σου (/μήνα), – ιεράρχησέ τα, και προγραμμάτισέ τα στο app ημερολογίου του κινητού σου (το πιο βολικό – google cal). Θα αφιερώσω άλλο ένα ξεχωριστό άρθρο μόνο και μόνο για τον εβδομαδιαίο/μηνιαίο προγραμματισμό και review, γιατί είναι ΑΚΡΩΣ σημαντικά.

Κάτι που το συζητάμε, είναι όνειρο. Κάτι που το οραματιζόμαστε, είναι θαυμάσιο. Κάτι που σχεδιάζουμε γίνεται εφικτό. Κάτι που προγραμματίζουμε γίνεται πραγματικό“. ~Anthony Robbins

Οι περισσότεροι κοιτάνε τον χάρτη μια φορά τον χρόνο: Κοντά στην Πρωτοχρονιά. “Θα ξεκινήσω γυμναστική”. “Θα γίνω ο καλύτερος στη δουλειά μου”. “Θα μάθω καινούρια γλώσσα”. “Θα πάω ταξίδια”. “Θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε αυτούς που αγαπάω”. “Θα αλλάξω”. “Θα γίνω πιο συνεπής”. “Θα γίνω πιο θαρραλέος”. Και τα αφήνουν έτσι αόριστα και άπιαστα. Και ίσως να τα ξαναθυμηθούν τον επόμενο χρόνο. Όμως δεν λειτουργεί έτσι το πράγμα.

Φαντάσου τι θα γινόταν εάν έβλεπες τους στόχους σου κάθε βδομάδα. Οι πιθανότητές σου να τους πετύχαινες θα πολλαπλασιάζονταν x52. Φαντάσου να τους έβλεπες και να έφτιαχνες την πορεία σου προς αυτούς καθημερινά. Οι πιθανότητές σου θα γίνονταν x365. Φαντάσου και 2 και 3 φορές την ημέρα εάν σκεφτόσουν γύρω από αυτούς (x1000). Όσο πιο τρελός είναι ο στόχος, τόσο περισσότερο θα πρέπει να του αφοσιώσεις χρόνο και ενέργεια. Όμως είναι εφικτός.

Στο επόμενο άρθρο συνεχίζουμε με το βήμα 5, τα καύσιμα που θα χρειαστούμε για να ξεκινήσουμε, αλλά και καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας.

Συνοπτικά τα 6 βήματα της Μεταμόρφωσης είναι τα εξής:

  1. Αναγνώρισε και Ιεράρχησε τις 6 Ανάγκες σου.
  2. Βρες τις τοποθεσίες στον χάρτη σου.
  3. Παρατήρησε την πορεία σου στον χάρτη
  4. Ξαναφτιάξε τον χάρτη σου, συνειδητά αυτή τη φορά.
  5. Βάλε καύσιμα για το ταξίδι.
  6. Αποφάσισε ότι θα το κάνεις, και ξεκίνα με σιγουριά.

Και το βιντεάκι του Tony Robbins στο Ted είναι εδώ – για να βάλεις ελληνικούς υπότιτλους, πάτα τον από κάτω σύνδεσμο:

https://www.ted.com/talks/tony_robbins_asks_why_we_do_what_we_do

 

Εάν σου άρεσε το άρθρο αυτό, σε βοήθησε κατά κάποιο τρόπο, σε έκανε να καταλάβεις κάτι, σου έδωσε κάποια ιδέα, γράψε μια δυο γραμμές στα σχόλια, ή μοιράσου το με άτομα που ξέρεις ότι θα τα βοηθήσει επίσης. Με αυτόν τον τρόπο κάνεις 3πλό καλό: για το άτομο, για τον εαυτό σου, και για την κοινότητα του Neuroselfmastery. Σε ευχαριστώ :)

Τα άρθρα της σειράς “τα 6 βήματα της μεταμόρφωσης” είναι τα εξής:

Γράψε την άποψή σου, σχόλια ή κάποια ιδέα σου, εδώ :)

Scroll to Top