Ποιος είμαι?

1765_160307_IATRIKIΘα έχεις αναρωτηθεί μέχρι τώρα, ποιος είμαι;

Ονομάζομαι Θεόδωρος Καρκατσούλης και είμαι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, θέλοντας να εξειδικευτώ στην (Νευρο-)Ψυχιατρική και ειδικότερα στη Θετική ΨυχιατρικήΑγαπώ τα ταξίδια, τις βαθειές συζητήσεις μέχρι πρωίας, να γνωρίζω και να επικοινωνώ με καινούριους ανθρώπους, να βελτιώνω τις ζωές των ανθρώπων γύρω μου (συνεχίζοντας να βελτιώνω τη δική μου προφανώς), τις επιστήμες, να πειραματίζομαι, και το να ζω αυτά που με γεμίζουν με  σκοπό και πάθος γενικότερα.

Λατρεύω την εκπαίδευση, την ψυχιατρική, την έρευνα, την εφαρμοσμένη και πειραματική ψυχολογία, τις νευροεπιστήμες, τη φιλοσοφία, το parkour, το snowboard, τα χειμερινά μπάνια και να μπορώ να μαθαίνω και να δημιουργώ ασταμάτητα και με νέους τρόπους.

Αν και αγαπώ πολύ την Ιατρική, προτιμώ τα πάντα να τα βλέπω σαν “προσωπικά εργαλεία” ή σετ εργαλείων, και θα εξηγήσω το γιατί, στο οποίο στηρίζεται και ο λόγος ύπαρξης του NeuroSelfMastery:

Τι εννοώ με το “Προσωπικά Εργαλεία”;

Ο καθένας διαφέρει ανάλογα με το τι έχει ασχοληθεί στη ζωή του, ανεξαρτήτως με το τι κλάδο ακολούθησε ή τι δουλειά κάνει. Η γενική ιατρική είναι ένα τέτοιο “εργαλείο” που θέλω, και η Νευρο-Ψυχιατρική άλλο ένα. Για παράδειγμα άλλα “εργαλεία” που έχω, εξασκώ ή θέλω να αποκτήσω, είναι τεχνικές ταχύτερης μάθησης και μνημονικής, ψυχολογία της προπόνησης (coaching), θετική ψυχολογία, συναισθηματική νοημοσύνη, κοινωνική νοημοσύνη, διατροφή, καλλισθενική γυμναστική, παρκουρ, ρητορική (αφήγηση, παρουσίαση, διδασκαλία, συγγραφή, NLP, marketing, sales κλπ.) και διάφορα πολλά άλλα, που συνολικά κάνουν μια εργαλειοθήκη που μόνο εγώ κατέχω, προσφέροντας έτσι με τον τρόπο μου κάτι μοναδικό και αναντικατάστατο.

Το θέμα είναι ότι ο καθένας μας το κάνει αυτό, συνειδητά ή ασυνείδητα. Αυτό που οφείλει να κάνει, είναι να βρει τι εργαλεία θέλει να έχει ήδη στην εργαλειοθήκη του, τι μπορεί να προσθέσει, και τι να κατασκευάσει με αυτά. Αυτό εννοώ με το “σετ ικανοτήτων” :) Εσύ τι έχεις στην εργαλειοθήκη σου; Αυτός είναι ο σκοπός μου – να σε βοηθήσω να ανακαλύψεις και να αξιοποιήσεις αυτή την εργαλειοθήκη που έχεις, και να το ευχαριστηθείς στην πορεία.

Σε παρακαλώ, απόλαυσε τη δουλειά μου, και μοιράσου τα καλούδια που θα βρεις όσο περισσότερο μπορείς, και ιδίως σε όσους πιστεύεις ότι το χρειάζονται! :)

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ:

email: nsmteokark@gmail.com

Και επίσης μπορείτε να συνδεθείτε μαζί μου εδώ: Facebook, Neuroselfmastery Fun Page, (για την ώρα)

Εάν θες να μάθεις παραπάνω για μένα, μπορείς να δεις οποιοδήποτε από τα παρακάτω:

Προειδοποίηση: ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Δεν είμαστε τέλειοι, και όλοι μας έχουμε το Ταξίδι μας. Κάνουμε λάθη, και συχνά βγαίνουμε απ’τον δρόμο μας. Αυτό είναι φυσικό, και θα πρέπει να δίνουμε στον εαυτό μας -και στους άλλους- το δικαίωμα να είμαστε άνθρωποι. Όσο θα συνεχίζουμε να ξανασηκωνόμαστε, και να ξαναπροσπαθούμε, ξανά και ξανά, ανεξάρτητα από το πόσες φορές πέσουμε, τότε θα είμαστε οι πρωταθλητές. :)

Γράψε την άποψή σου, σχόλια ή κάποια ιδέα σου, εδώ :)